Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noende

Butikken

Åkrafjordtunet har ein litt «annerledes» butikk der ein kan gjere ein litt «annerledes» handel. Foruten vanlege kolonialvarer finn ein her eit vell av kvalitetsvarer, ikkje minst kjøtt og pølser fra Johs. Lundal & Sønner. Lundals produksjon av spekemat og eldhusrøykte kjøttvarer ligg like ved, og ein del av butikken fungerer som deira fabrikkutsalg.

Johs. Lundal & Sønner blei i 1998 kåra til Norges beste spekematprodusent. Vilt, pinnakjøtt, heimalaga karbonader, ekta geitost, honning, hermetiserte plommer, klippfisk, røyke laks, nordlanskaker, lefser og flatbrød er berre nokon av spesialitetane me kan frista våre besøkande med.    

"De som er opptatt av Vestlandets kulinariske opplevelser, har ikke noe annet valg enn å legge turen innom Åkrafjordtunet."

Hentet fra Veier til Vestlandsmaten av Erling T. Gjelsvik.


Foto frå butikken:

bilde

bilde

bilde

bilde

bilde

bilde

bilde

bilde

Foto av Magne Langåker


Her ser du en video frå hovedprodusenten av kjøttmaten:

Årets Merkur butikk 2011

Tekst og bilde fra Nationen:

Kjøpmann John Karsten Hustveit fikk Merkur-prisen av statssekretær Hege Solbakken. Foto: Marit Aakre Tennø

Åkrafjordtunet er årets Merkur-butikk

Satser stort på lokalmat fra Etne.

John Karsten Hustveit stakk av med seieren og Åkrafjordtunet i Etne kommune ble årets Merkur-butikk. Litt over 500 bygdebutikker er med i Merkur-programmet og deltok i konkurransen.

— Hustveit er en eksepsjonelt kreativ og alltid smilende kjøpmann som ser muligheter der andre kanskje ikke ser noe i det hele tatt, heter det i en pressemelding fra Merkur-programmet etter kåringen.

Merkur-programmet er et kompetansehevingsprogram for utkantbutikker i regi av Kommunal- og regionaldepartementet. Programmet startet i 1995 og er en videreføring av de gamle støtteordningene til dagligvarehandelen i utkantstrøk.

I juryens begrunnelse heter det at «Åkrafjordtunet får prisen for svært god butikkstandard, for økt omsetning og for viljen til å satse. Åkrafjordtunet kan de siste ti årene vise til en formidabel vekst.

Ved siden av dette har juryen særlig lagt vekt på bredden av tilleggstjenester som sikrer et godt tilbud til folket som bor der. Butikken er en god ambassadør for Merkur-programmet og er alltid til stedes på våre samlinger. Kjøpmannen er en ressurs som mange andre butikkar kan lære av.»

Åkrafjordtunet ligger i et område med få husstander, men trafikken på E134 har gjort det mulig å satse på turister.

— Akrafjordtunet har klart å bli et viktig stoppested, og klarer å balansere det å være både turistbutikk og bygdebutikk. Derfor kan butikken skilte med 100 prosent oppslutning fra bygdefolket, heter det i pressmeldingen.  

Prisvinner John Karsten Hustveit satser stort på lokal mat og selger mat fra 20 forskjellige produsenter i nærområdet. Butikken har både kafé, catering, overnatting, nasjonalparkutstilling og turistinformasjon.

— Fra en liten butikk som absolutt trengte Merkur-programmet har butikken på litt over ti år vokst seg stor. De har satset og lyktes og står når stødig på egne bein, heter det i meldingen.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn